Loading...
Hetty Koenraads 2019-10-11T16:29:27+01:00

Hetty Koenraads

Vanuit mijn voelsprieten voor energie en sfeer, naast behoefte aan harmonie en balans (weegschaal), heb ik als middelste kind in het gezin al jong geleerd te luisteren, te praten en te bemiddelen.

​​Hier is de basis gelegd voor mijn hulpverleners-bloed. De persoonlijke ervaringen die ik heb opgedaan en die me veel geleerd hebben over het leven wil ik graag inzetten om anderen hiermee verder te helpen. Hiertoe heb ik me professioneel geschoold.

Allereerst heb ik het diploma behaald tot docent tekenen en handvaardigheid (HBO), aansluitend bij mijn creativiteit en wens anderen tot ontwikkeling te brengen. Vanuit de ontdekking dat ik kinderen binnen een schoolse situatie niet echt persoonlijk verder kan helpen, heb ik de overstap gemaakt van onderwijs naar hulpverlening.

Ik heb de opleiding Maatschappelijke dienstverlening (HBO) afgerond in 1996 en ben sindsdien werkzaam geweest in uiteenlopende instellingen binnen de jeugdhulpverlening, het algemeen maatschappelijk werk en de psychiatrie, met zowel kinderen als volwassen.

Ik heb een stevige basis in ouder-kind-begeleidingen, rond pedagogische problemen, relationele problemen en echtscheiding. Ik ben sinds 2014 SKJ geregistreerd Jeugd- en Gezinsprofessional (relatienummer 110009287) .

Als psychiatrisch maatschappelijk werker heb ik me geprofessionaliseerd in autismespectrumstoornissen binnen een expertise-centrum voor autisme (bij Riagg Midden Limburg) en op dit gebied intensief gewerkt met ouders en kinderen. Inmiddels ben ik erkend als autisme-specialist.

Naast autisme heb ik me gespecialiseerd in eetstoornissen. Sinds 1994 begeleid ik (vrijwillig) jongeren, hun ouders en volwassen vrouwen met anorexia nervosa, bulimia nervosa of binge-eating-disorder.

Verder heb ik brede ervaring met emotionele problematiek, trauma’s, seksueel misbruik, rouw- en verliesverwerking, angsten, dwang, identiteitsproblemen, burnout, depressie, automutilatie en suïcide-neigingen. Ik heb op heel veel plekken (vrijwillig) gewerkt en ervaring mogen opdoen.

In de loop der jaren heb ik diverse vormen van bijscholing gehad en heb ik me ontwikkeld tot een hulpverlener die durft te vertrouwen op haar eigen intuïtie, brede methodische kennis en ervaring. Goed functioneren in mijn werk gaat niet zonder een gezonde ontspanning.

Ik houd van buitenleven, ben graag in de natuur en in nabijheid van dieren. Naast 3 lieve katers, heb ik de zorg over drie prachtige paarden. Vanuit Horse & Wisdom bied ik (in samenwerking met Eigen-Wijs in Zorg) therapie met paarden aan, om kinderen en volwassenen te helpen in hun persoonlijke groei. Ik heb oog voor eenvoud en kleine dingen. Mijn motto in het leven zou kunnen zijn – aanvaard het leven zoals het komt en geniet van alles wat is.

De paarden zijn mijn grote leermeesters als het gaat om te leven bij het moment, in het hier en nu, zonder oordeel, met eigen ruimte maar ten dienste van het geheel – en met balans tussen lichaam en geest. Het is heerlijk om met deze aardse en zeer sensitieve wezens bezig te mogen zijn. Ik prijs mij gelukkig.

Binnen Eigen-Wijs in Zorg, heb ik de functie van psychiatrisch maatschappelijk werker. Ik kan hier mijn kwaliteiten inzetten ten behoeve van gezinnen en autismespectrumstoornissen. Bovendien ben ik op andere gebieden actief, zoals het mede vormgeven van het kwaliteitssysteem (HKZ), de registratie, de website, formulieren en documenten. In het mee mogen denken over beleid voel ik me serieus genomen als partner in het team en meer dan alleen uitvoerende. Eigen-Wijs in Zorg is een organisatie waar WIJ en SAMEN nog geleefd en geleerd wordt.

       

Eigen-Wijs in Zorg

Casemanagement, ambulante en gezinsbegeleiding, opvoedingsondersteuning, training van vaardigheden en zelfstandigheid & begeleiding bij zelfstandig wonen.