Loading...
Home/Begeleiding/Casemanagement
Casemanagement 2020-08-28T08:25:25+02:00

Casemanagement

Soms doet zich een situatie voor (een case) waarbij je hulp nodig hebt om die te ‘managen’. Dat is casemanagement, hulp bij het handelen van een lastige situatie in je leven. Veranderingen als ziekte, werkeloosheid, problemen thuis of op school kunnen het moeilijk maken om je leven op koers te houden en al je taken goed uit te voeren. Een mens kan soms het spoor bijster raken, zeker wanneer je te maken krijgt met allerlei verschillende organisaties en ingewikkelde correspondentie (documenten, e-mails). Je hoeft niet alles alleen te kunnen.

Een casemanager van Eigen-Wijs in Zorg kan in zo’n situatie voor jou en je familie zowel het aanspreekpunt als de regisseur zijn bij het oplossen van de lastige situatie. Maar wel op een manier die bij jou past.

Hulp bij het (weer) zelf doen

Bij casemanagement van Eigen-Wijs in Zorg kun je erop vertrouwen dat er een professioneel iemand naast je staat die het overzicht over het hele zorgproces behoudt. De casemanager heeft een sturende rol in de contacten met betrokken partijen zodat alle neuzen dezelfde kant op gaan wijzen. Maar het is een misverstand dat een casemanager ‘het allemaal wel even voor je regelt’. Integendeel: het is juist de bedoeling dat je zoveel mogelijk zelf leert te doen, op je eigen wijze. Wij helpen je graag een stap verder in je zelfstandigheid. Want wat is er nou fijner dan te merken dat jij het zelf (weer) kan?

Contact?

Omdat we intensief met je zullen samenwerken is het belangrijk dat er een ‘klik’ is tussen jou en je casemanager. Neem daarom eerst eens vrijblijvend contact met ons op. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we uitvinden of jij en Eigen-Wijs in Zorg bij elkaar passen en wat je aan ons kunt hebben.

Eigen-Wijs in Zorg

Casemanagement, ambulante en gezinsbegeleiding, opvoedingsondersteuning, training van vaardigheden en zelfstandigheid, begeleiding bij zelfstandig wonen & schoolbegeleiding.