Loading...
Home/Wat anderen over ons zeggen…
Wat anderen over ons zeggen… 2021-04-15T17:41:22+02:00

Referenties

Eigen-Wijs in Zorg hecht aan kwaliteit en tevreden klanten. Onderstaand een overzicht van reacties van klanten, maar ook van samenwerkingspartners. Hun ervaringen schijnen een licht op wat ons team kan bieden…

Hier vindt u de uitslag van ons laatste cliënttevredenheidsonderzoek.

 

Klanten vertellen ons…

Mijn indruk is goed, niks op aan te merken!  – Max


Louise begeleidt onze zoon met situaties die zich in het dagelijks leven voordoen en waar hij wat hulp bij nodig heeft.

Als hij ergens mee zit kan hij bij haar terecht en het geeft meer hem inzicht op wat er speelt. Hij gaat graag naar haar toe.

Als ouder vind ik ook een luisterend oor bij Louise, ze bekijkt de situatie van ons als ouders en onze zoon en wijst vooral ook op wat er goed gaat. Dat wordt soms vergeten maar is wel belangrijk en een vleugje humor hoort door ook bij. Kortom het is prettig samenwerken met Louise.

– A. Willems


Louise begeleid al jaren onze dochter. Ze heeft haar als kind van 14 /15 jaar mee gemaakt , toen in de pubertijd en nu als moeder van een zoontje. Louise ondersteunt daar waar de vraag komt en daar waar onze dochter het nodig heeft.

Ondanks regelmatige afwijzing voor begeleiding van de dochter waardoor zorgen ontstaan is Louise ons altijd trouw gebleven. Als ouder zijnde vooral als moeder zijnde is de steun die Louise geeft erg belangrijk. Ik kan als moeder altijd de vragen bij haar neer leggen en samen met haar zoeken naar een passende oplossing. Het maakt Louise ook niets uit (zolang het draagbaar is) of mijn dochter s avonds laat of in het weekend belt bij paniek, ze krijgt altijd een antwoord.

We hopen dat we haar nog lang mogen behouden als begeleidster van onze dochter. Het geeft rust.

– A. & R. B.


Louise biedt zorg op maat. Ze neemt elke case apart en behandelt elke cliënt hoe of hij of zij het nodig heeft. Iedereen is anders in persoonlijkheid, kennis, karakter en zorgvraag en daar houdt ze zorgvuldig rekening mee. Ze geeft je de ruimte om fouten te maken en ze zorgt dat je zelf inziet hoe je het kan oplossen. Ze is ook erg begaan op emotioneel vlak en geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Al met al zeer betrouwbaar en professioneel waar je altijd van op aan kunt  in welke tijden dan ook. Een aanrader voor iedereen.

– G.S.


Eigen-Wijs in Zorg is op maat, meedenkend en zeer flexibel. Iets dat tegenwoordig een zeldzame combinatie schijnt te zijn. Louise = Top.

– M.C.


Beste Louise ,
Ik wil je samen met H. bedanken voor je liefdevolle coaching van L. Ik weet dat hij zelf flinke stappen heeft gezet, waardoor hij nu ergens is beland waar hij zich helemaal thuis voelt. Wat een super leer-werkplek en wie had dat gedacht! We zijn blij hem zo te zien en dat zijn kwaliteiten hier helemaal tot ontwikkeling kunnen komen en enorm worden gewaardeerd.
Jouw stimuleren en ondersteuning hebben hier zeker ook een grote rol bij gespeeld , vooral ook dat je geloofd in L , zoals ik dat ook voel ,alleen is het voor mij als moeder soms moeilijk om emotioneel neutraal te blijven ……
Heel fijn dat je er voor hem bent met je bezieling en vertrouwen!! Zo bijzonder en waardevol in het werk wat jij doet.
Liefs H. en N.


Collega’s vertellen ons…

In mijn contact en relatie tot Louise Zeelen zie en hoor ik een mensen-mens praten. Er is passie te proeven in haar verhalen over o.a. haar werk en haar cliënten die haar toevertrouwd worden. Louise benadert situaties op een oplossingsgerichte wijze, niet het probleem of uitdaging staat centraal maar dat wat een cliënt wenst te bereiken. Het positieve wordt benadrukt, de mogelijkheden en de wens van de cliënt ongeacht leeftijd. Louise pakt zaken praktisch en duidelijk aan zodat zaken in mijn optiek per cliënt, per situatie afgestemd worden.

Louise heeft een no-nonsense aanpak “niet lullen, maar doen”. Juist deze aanpak werkt bij jeugdigen, mensen met een verstandelijke beperking en eigenlijk alle mensen in het algemeen. Juist een voorbeeld geven hoe het kan, niet te veel woorden gebruiken maar in nabijheid aansluiten bij de wereld van de ander geeft heel veel ruimte in een begeleidingscontact. Louise is duidelijk in haar grenzen, wat kan wel en welke kaders liggen er nu eenmaal die niet onderhandelbaar zijn. Louise werkt vanuit haar eigenheid. Daarnaast geeft ze een voorbeeld waar zij voor staat, namelijk je leven inrichten op een manier die het beste bij je past. Leven op je eigen wijze.

Duidelijkheid: Louise is eerlijk naar cliënten en geeft aan welke kaders er liggen en welke wel/ niet onderhandelbaar zijn. Dit is het geval geweest in een casus waarbij een kader vanuit het veiligheidshuis werd gesteld. Deze openheid maakte dat Louise bij deze cliënten wel binnen bleef komen, de situatie gemonitord kon blijven worden en de cliënten in kwestie op hun manier stappen in hun proces maakten. Daarnaast werd hierdoor ook de veiligheid voor het betrokken kind meer gewaarborgd.

Persoonlijke benadering/ afstemming per situatie en cliënt; Louise sluit aan bij de uitdagingen van cliënten. Ze houdt rekening met de cognitie, cultuur/ achtergrond en persoonlijkheidskenmerken. Ik heb gezien dat Louise per cliënt afstemt. Gegeven informatie brengt zij op een begrijpelijke manier over. Ze vraagt de ander om respons om zo ook te kunnen toetsen of de ander het heeft begrepen. Ze vat samen om het alsnog te herhalen en nogmaals te kunnen zien of de boodschap bij de ander binnen komt.

Respect/ objectiviteit; Ik heb gezien dat Louise in een situatie haar eigen waarden en normen niet neerlegt in een cliëntsituatie. Voorbeeld: een onopgeruimd huis, laat zij een onopgeruimd huis. Ze projecteert niet haar eigen waarden en normen in een situatie. Ze monitort hoe zaken lopen, geeft praktische tips en sluiten daar waar cliënten ingang geven. Ze heeft veel oog voor het verhaal van de ander en luistert zonder oordeel.

Eigen kracht: Ik zie dat Louise in haar omgang tot anderen uit gaat van haar eigen kracht. Ze kan goed luisteren en reflecteren naar cliënten en in situaties. Juist het goed luisteren en het stuk reflectie maakt dat zij haar cliënten ondersteunt in hun eigen kracht. Zij blijft bij haarzelf en laat cliënten in hun eigen stuk wat de regie van de ander bevordert.

Samenwerking: Louise zoekt in casussen samenwerkingen op. Samenwerking met andere begeleiders, samenwerking in het eigen netwerk, bewindvoerders, veiligheidshuizen, ouders, jobcoaches enzovoort. Dit draagt ertoe bij dat de ondersteuning/ begeleiding per casus door de cliënt en diens omgeving transparant is (er is duidelijkheid wie doet wat) en in bredere zin gedragen wordt.

Afsluiting: Louise is een prettige persoonlijkheid om mee samen te werken. Ze is transparant en eerlijk. Daarnaast benadrukt zij de kwaliteiten van een ander . Ze denkt en handelt naar oplossingen en mogelijkheden. Louise is bewust van haar grenzen. Mijn inziens is zij een zeer kundige begeleider en stemt per casus goed af. Ze staat voor je leven inrichten op een manier die het beste bij je past. Leven op je eigen wijze.

– Kim Golsteijn, zelfstandig ondernemer in zorg en welzijn – 12 januari 2019


Louise ik vind jou zeer deskundig. Mensen worden behoorlijk zelfstandiger met jouw hulp. Jouw samenwerking was zeer positief en behulpzaam. Ik hoop van harte dat het allemaal gaat lukken. De zorggerelateerde zou een stuk mooier zijn als er meer mensen zoals jij zouden zijn.

Mieke, zzp-er


Zeker ook ik wil laten weten dat de samenwerking en deskundigheid van jou kant uit naar zorgverlener Zorgmakelaar Schmitz als zeer prettig is ervaren !

Willanda Schmitz


Louise Zeelen ken ik al meer dan 25 jaar, we hebben in die tijd zowel als klasgenoten/collega’s en bovenal als heel goede vriendinnen heel veel gedeeld en gesprekken gehad. Terugdenkend hieraan kan ik zeggen dat Louise steeds de eigenheid van anderen voorop stelt.
Er is geen pasklare oplossing, iedereen is anders en dat is waar naar gekeken mag worden. Wat werkt voor die persoon, wat past bij die persoon. Hierin kijkt ze ook naar hoe ze zelf overbodig kan worden, hoe geef je iemand weer grip op z’n eigen leven en wordt je als hulpverlener zoveel mogelijk overbodig.
Ook als vriendinnen hebben we hele gesprekken gehad over ons zelf, relaties , kinderen et cetera. en ook hierin geeft Louise steeds aan, doe wat voor jezelf goed voelt maar ook wat doet jouw gedrag bij de ander. Ook voor zichzelf.
Hier ook meteen een valkuil. Waar ligt de grens , hoeveel moet je meegaan met de ander. Waar gaat het wringen bij jezelf. Cliënten die hulp vragen maar niet accepteren, hoe ver ga je. Maar bovenal staat voorop ieders eigenwijze , en zoals een collega van mij heel treffend zegt: ‘Het is niet raar, het is opvallend’.

Petra Hartog


Mijn naam is Dave Geelen, ambulant begeleider en werknemer van Louise Zeelen bij ‘Eigen-Wijs in Zorg’. Ik ben inmiddels 4 jaar werkzaam bij ‘Eigen-Wijs in Zorg’ en heb in deze periode wekelijks contact met Louise. Deze contacten zijn via mail, telefoon of persoonlijk.

Louise is een eerlijke, georganiseerde, vakbekwame professional die naar haar cliënten toe altijd oprecht blijft. Naar mij toe, als werknemer, is ze recht door zee en persoonlijk betrokken. Het afstand houden lukt haar voldoende met betrekking tot de relatie met haar cliënten.

Met bovenstaande eigenschappen heeft Louise mij, als beginnend ambulant begeleider, het vertrouwen gegeven om me te ontwikkelen tot wie ik nu ben. Kortom: Louise is een vakbekwame, georganiseerde professional die weet wat ze doet.

– Dave Geelen


Als mens zien we Louise als iemand die met rust, evenwicht en kennis van zaken haar inbreng heeft in een overleg. Ze zal daarbij altijd goed luisteren naar de inbreng van anderen en reageren als haar visie afwijkt, maar wel met respect voor de ander. Als professional zal ze immer het belang van haar individuele klanten naar voren brengen dat voor Louise uitstijgt boven het belang van organisaties. Ook daarin is ze een beetje ‘eigen-wijs’.

Wij hebben haar ook leren kennen als lid van de stuurgroep Leudal Maatjes (netwerkorganisatie). Daarbij laat ze merken dat ze niet enkel een goede uitvoerder en trajectbegeleider is maar ook wel degelijk beleidsmatig in staat is lange-termijn-trajecten uit te stippelen die tot merkbare resultaten leiden.

We kennen haar als een betrokken constructieve samenwerkingspartner met goede communicatievaardigheden die kritische vragen niet uit de weg gaat.

– Gert en Yvonne, Synthese


Ik heb het voorrecht gehad om samen te mogen werken met Louise. Ik heb haar leren kennen als iemand die een missie heeft. Respect en acceptatie en “anders “ mogen en kunnen zijn is iets wat voor haar heel gewoon is. Wanneer je werkt met mensen zoals Louise dan bereik je meer dan je ooit voor mogelijk zou hebben gehouden. Haar organisatie heet dan ook niet voor niets “Eigen – Wijs in Zorg”.

Louise is een fantastisch mens, met een eigen kijk, op hoe en op welke manier de zorg geleverd kan worden. De eigenheid en geaardheid als mens staat altijd centraal. Haar eigen wijze, straalt vertrouwen uit, voor iedereen waar zij mee in aanraking komt. Wat je ziet en ervaart is wat je krijgt. Dit geeft veel vertrouwen wanneer je met haar in contact treedt.

Louise heeft met haar eigen wijze van casussen heel helder dat de cliënt hierbij altijd centraal staat. Naar de mogelijkheden en onmogelijkheden. Zij weet de onmogelijkheden vaak om te buigen naar nieuwe mogelijkheden. De nadruk leggen op dat wat er wel mogelijk is.

Louise heeft de gave kernachtig te kunnen communiceren, ze heeft niet veel woorden nodig om veel te zeggen.

Louise legt iemand niet iets op maar zij denkt mee en stelt samen met de cliënt de doelen. Nooit uit het oog verliezend dat de cliënt zelf het laatste woord heeft. Immers dat het gaat om persoonlijke eigen zaken. Met elkaar samen werken en samen iets opbouwen en/of uitbouwen maakt Louise kleurrijk in hoe zij haar werk uitoefent.

Louise is heel actief in het luisteren en de vraag achter de vraag hierdoor kunnen inlezen, inleven en meeleven. Dit alles met haar mooie eigenschappen: integriteit, gevoel voor humor, directheid, slim zijn, betrouwbaarheid , kleurrijk, vastberadenheid. Ik beveel haar dan ook heel graag bij jullie aan.

– Carry Abbo


Vanuit mijn rol als ambulant begeleider heb ik met jou, Louise, samengewerkt t.a.v. leerlingen met ASS en o.a. hoogbegaafdheid. Fijn dat je open staat voor de samenwerking met school en de onderlinge afstemming om zo optimaal mogelijk de leerling te kunnen begeleiden. Deskundigheid t.a.v. de problematiek van de leerling is absoluut aanwezig. Je bent iemand die zich aan afspraken houdt, maar ook de vinger aan de pols als er wat langer geen contact is geweest. Je bent kritisch, maar op een erg positieve, warme manier waarbij je open staat voor de mening van de ander.

– Ria van Wessel, Ambulant begeleider


Deze referentie zal invulling worden gegeven vanuit mijn rol als samenwerkingspartner op zowel organisatie- als werkvloerniveau.
De eerste kennismaking met mevrouw Zeelen vond plaats in 2013, met als doel kennismaken met elkaars kennis, ervaringen, visie en missie als professional en als collega zorgaanbieder. Dit in het verlengde van een mogelijke samenwerking als (kleine) zorgaanbieders. Ik heb mogen ervaren dat integriteit, oprechtheid en betrokkenheid bij mevrouw Zeelen een groot goed is, wat zij ook in haar werk met cliënten en professionals uitdraagt. Daarnaast heb ik in de loop der tijd mogen ervaren dat zij staat voor haar visie en duidelijke keuzes durft te maken voor zichzelf (bijvoorbeeld voor de directe zorg voor cliënten en voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning), voor haar instelling (willen gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit) en daarmee voor haar medewerkers. Dat zij bereid is investeringen vanuit haarzelf te doen voor haar cliënten. Daarbij heeft zij denk ik een goed team van medewerkers om zich heen weten te verzamelen.

Als samenwerkingspartner merk ik de bereidheid tot overleg en delen van informatie en de korte lijnen. Het onderlinge vertrouwen om cliënten naar elkaar te verwijzen en indien nodig overleg te plegen. In onze plannen om samen een aanbod te doen voor cliënten en professionals (in de vorm van een zorgaanbod en cursussen) heeft zij alle ruimte gegeven om hier samen over na te denken en er uitwerking aan te geven, waarbij eveneens kwaliteit en visie op de toekomst de belangrijkste drijfveren waren. Op het moment dat we beiden (los van onze samenwerkingsrelatie) hebben moeten besluiten de uitwerking van deze plannen on hold te moeten zetten, is dit in alle openheid en met respect voor elkaar kunnen gebeuren, wat getuigt van professionaliteit. Bij het samen organiseren van een lezing heb ik deze bereidheid om investeringen vanuit haarzelf te doen en de betrokkenheid bij mensen met een kwetsbaarheid eveneens mogen ervaren. En beslist ook de waardering voor mij als samenwerkingspartner en professional alsmede voor mijn expertise. Kortom een collega en samenwerkingspartner waar wat mij betreft op te bouwen is.

– Mevrouw drs. B.C.A.M. Kox – GZ-Psycholoog en Orthopedagoog-generalist (NVO) / Praktijkhouder en eigenaar Autrinsiek – expertise in autisme – 8 januari 2019


Op 22 januari 2019 mocht ik als begeleider van haar EVC traject Louise Zeelen ontmoeten. Zij wilde met een EVC traject, dat gaat over Erkenning Verworven Competenties aantonen dat zij vanuit haar eigen praktijk voldoet aan de eisen van SKJ om daar geregistreerd te zijn, wat voor haar werk een eis is.

Ik kwam bij haar binnen en er was direct al contact. Spontaan en open trad ze mij tegemoet. Ik houd van ontmoetingen. Daarom doe ik ook dit begeleiderswerk voor EVC Centrum Vigor. Mooie mensen ontmoeten en in de ontmoeting met Louise werd dat alleen maar extra bevestigd. Zij is zo oorspronkelijk in wie ze is. Je weet dat je Louise tegenkomt, wanneer je met haar in contact bent. Alles speelt zich af in het hier en nu. Dat wat zich aandient, krijgt aandacht. Zo kan zij anderen in elke situatie vanuit haar authenticiteit lezen, begrijpen en helpen. Zo helpt zij de ander zichzelf te kunnen en mogen zijn. Dat is het begin om vanuit eigen kracht het leven te laten beginnen en vorm te geven. Dat kan zij en doet zij. Ik heb het ervaren in mijn ontmoeting met Louise, die niet voor niets haar praktijk Eigen-Wijs in Zorg heeft genoemd.

Op 15 mei 2019 heb ik haar het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute mogen overhandigen. Helemaal geslaagd voor de SKJ registratie. En dat heeft ze helemaal bereikt door wie ze is hoe ze werkt. Mooi!

– Ton de Baaij – Mensprocesbegeleider en Begeleider EVC trajecten


Op 12 maart 2019 heb ik een dag een gesprek gehad met mevrouw Louise Zeelen, in het kader van haar EVC-traject bij EVC Vigor. Mijn rol in dat gesprek was die van vaktechnisch assessor.

Wat mij trof in mevrouw Zeelen waren een aantal dingen: ik heb in haar een integer, eigen mens gezien. Zij is heel dicht bij zichzelf, en heeft een unieke eigenheid. Die komt ook naar voren in haar werk. Ze voldoet aan alle eisen die aan een SKJ-geregistreerd vakvolwassen professional gevraagd worden, maar dat is niet het enige.

Het gaat vooral om de manier waarop ze haar werk doet. Die is vol warmte, en oprechte aandacht. Haar cliënten boffen met haar als ondersteuner. Ook haar personeel boft denk ik met haar als leidinggevende. De gedreven betrokkenheid waarmee mevrouw Zeelen over haar bedrijf praat, dat niet voor niets “Eigen-Wijs” heet, geeft weer dat zij haar bedrijf, haar personeel en haar cliëntèle na aan haar hart liggen.

Ik was onder de indruk van mevrouw Zeelen.

Ik verwacht veel van haar, en hoop dat zij dit werk nog lang kan blijven doen.

Daar hebben vooral haar cliënten heel veel baat bij!

Met vriendelijke groet,

– Hilda Wessels – Vaktechnisch Assessor Vigor.


Louise is een lieve collega met een frisse kijk, heerlijk praktisch, een doorzetter. Passie voor haar vak, hart voor cliënten. Louise leeft haar principes na. Ze is duidelijk in de communicatie. Doelen? Louise gaat er gericht op af.

– Marianne van Cadzand – Autstanding


Ik leerde Louise 30 jaar gelden kennen bij toenmalig Paulus Stichting. Voor mij was toen al duidelijk, dat Louise een hele bijzondere kijk had op het versterken van de eigen kracht van de mensen die er woonden. Haar passie voor het werken met mensen met o.a. een psychische beperking heeft zij op eigen-wijze vorm gegeven. Voor mij is Louise een professional met hart voor de zaak, de mensen op een kwalitatieve manier begeleid met de focus op de mogelijkheden.

– Monique van Heesch-Webers – Gecontracteerd wijkverpleegkundige


In de ruim 20 jaar dat ik Louise ken is ze een gedreven professioneel werkend mens en toch zeker niet verstoken van dat extra stukje emotionele binding met haar cliënten. Een gevoelsmens met waar nodig en gevraagd de touwtjes strak in handen.

– Miko Keesmekers – Administratiekantoor


Louise onderscheidt zich door snelle en kwalitatieve hoogwaardige interventies. Ze is het boegbeeld van een zeer klantvriendelijke organisatie. Met Louise is het goed zaken doen. Goede geslaagde ‘start-up’ opgevolgd door ‘operational excellence’. Ze zet de naam Eigen-wijs in Zorg met raad en daad kracht bij. In onze samenwerking kenmerk Louise zich als daadkrachtig, accuraat en snel handelend. Met kennis van zaken lost ze problemen op adequaat op. In de facturering eerlijk, betrouwbaar en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Heeft een brede blik en helikopterview en maakt een goede selectie tussen hulpvragers en hulpverleners. Als persoon immer correct, meedenkend en hulpvaardig in de omgang. Ook al kwamen we niet altijd overeen maar dat is gebaseerd op de grens van de eigen mogelijkheden en kwaliteiten.  Altijd opbouwend kritisch en ondernemend. Gewoon een plezier om mee samen te werken. Brengt een zeer lezenswaardige nieuwsbrief uit. Leuke bijkomstigheid: “Prima gevoel voor humor”.

Peter Cox – Maatschappelijk Werker Daelzicht   


Louise is mij bekend als een professional die jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van personen met o.a. ASS-problematiek. Een aanrader!

– Rens Evers – Psychiater bij Koraal Consultatie Team


Ik heb Louise leren kennen als een zeer professionele hulpverlener (kennis). Zij kan uitstekend “invoegen” bij “moeilijk” begeleidbare, vaak ‘dual diagnosed’ cliënten die een zeer specifieke benaderingswijze vragen. Bij zorg-mijdende cliënten weet zij vaak nog ingangen te creëren. Zij is zeer empathisch en kan, waar nodig excelleren als een uitstekende teamspeler in multidisciplinaire teams! Haar integriteit staat voor mij buiten kijf.

– Ley Peeters – Gepensioneerd Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige MFCG -team Heel


Ik ken Louise als een integere, professionele werker die trots mag zijn op wat zij afgelopen jaren heeft opgebouwd met Eigen-Wijs in Zorg

– John Reinhard – Jobcoach Sociale Zaken Gemeente Roermond / Oprichter Ki Undo Geleen


Een eigenwijze en betrokken zorgvrouw is Louise!

– Chris van de Putte – auditor HKZ Dekra


 

Dank aan allen die hun ervaring en waardering hebben willen uiten en delen!

Een referentie afgeven?

Wilt u graag op deze website uw ervaringen delen, neem dan contact op met Louise Zeelen.