Loading...
Home/Begeleiding/Online begeleiding
Online begeleiding 2024-02-24T11:08:24+01:00

Online begeleiding

Intensieve online persoonlijke begeleiding is mogelijk middels video-bellen, telefonisch contact en/of mailcontact. Feitelijk is deze vorm van ondersteuning mogelijk bij zeer uiteenlopende problematieken – waar de situatie niet vraagt om het daadwerkelijk face-to-face contact.

Situaties die zich niet lenen voor hulp op afstand zijn bijvoorbeeld vragen waarbij samen in de situatie orde gebracht dient te worden, samen vaardigheden oefenen gewenst is of observatie / toezicht nodig is.

Voor sommige personen kan het werken via het beeldscherm veiligheid bieden. Bijvoorbeeld voor mensen met sociale angsten of prikkelgevoeligheid als gevolg van autisme.

Deze begeleiding is intensief van aard en vraagt van de betrokkene motivatie, een goede uitdrukkingsvaardigheid (in woord en geschrift) en een goed reflectief vermogen. De intensiteit van het contact kan variëren van zeer intensief begeleidend (meermaals per week) tot laagfrequent ondersteunend. Personen worden op afstand begeleid in hun groeiproces door middel van oefeningen, vragen, feedback, huiswerk, enzovoort.

Mensen met persoonlijke en sociaal-emotionele problemen zijn goed geholpen met de hulp op afstand (denk aan depressieve klachten, burn-out, verwerking, verlies, zingeving, identiteitsvragen). Maar ook vele relationele en opvoedkundige vragen kunnen op deze wijze aangepakt worden.

De kennismaking vindt ook online plaats, zodat ervaren kan worden hoe een en ander in zijn werk gaat. We hebben inmiddels veel goede ervaringen opgedaan.

Twijfelt je of we iets voor jou kunnen betekenen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. 

Contact?

Omdat we intensief met je zullen samenwerken is het belangrijk dat er een ‘klik’ is tussen jou en je begeleider. Neem daarom eerst eens vrijblijvend contact met ons op. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we uitvinden of jij en Eigen-Wijs in Zorg bij elkaar passen en wat je aan ons kunt hebben.

Eigen-Wijs in Zorg

Casemanagement, ambulante en gezinsbegeleiding, opvoedingsondersteuning, training van vaardigheden en zelfstandigheid, begeleiding bij zelfstandig wonen & schoolbegeleiding.