Loading...
Home/Nieuws archief/Eigen-Wijsheden December 2017

Eigen-Wijsheden December 2017

Het einde van het jaar is weer in zicht, het is alweer december.
December – de tijd van afronden van werkzaamheden en van uitrusten.
Terugkijkend op dit jaar kunnen wij weer stellen dat het een bewogen jaar is geweest.
Een bewogen jaar rondom onze Eigen-Wijze manier van hulpverlenen. En alles dat nodig is om een kleinschalige organisatie draaiende te houden.
Beweging brengt echter inzicht en nodigt uit tot groei. Reflecterend op afgelopen jaar, starten we 2018 met inspiratie om te gaan staan voor wie we zijn.
Graag willen wij een aantal mooie, eigen-wijze momenten van dit laatste kwartaal delen:
– Een jongedame die het zelf niet altijd gemakkelijk heeft, maakt met hart en ziel kerstcadeautjes voor mensen die het minder breed hebben. Het geeft haar een fijn gevoel dit te kunnen doen en hiervoor (net zoals vorig jaar) oprechte waardering te ontvangen.
– Op een dappere manier heeft een man zelf een baan geregeld en hij is hier enorm trots op.
– Een man heeft zijn gevoel van eenzaamheid aangepakt – en heeft nu contact met een kookmaatje waar hij eenmaal per week gezellig mee gaat koken.
– Een moedige jonge man heeft een knop zelf weten om te draaien en is gestopt met teveel drugs- en drankgebruik. Hij staat nu beter in zijn eigen wijze kracht.
– Een jonge heer is steeds meer voor zijn eigen wijze belangen aan het opkomen. Hij laat zich veel minder door anderen in een positie zetten die hij niet wenst.
– Doordat een jong volwassen man met zijn moeder op vakantie is gegaan heeft hun onderlinge contact een positieve impuls gekregen.
– Na de stap van een jongen om een eigen appartement te kopen, heeft hij flinke sprongen gemaakt rondom zijn zelfstandig wonen.
– Een begaafde man werd onzeker en somber van het opdringen van meningen van anderen; de ‘betweters’. Hij is steeds meer met steun van begeleiding zijn eigen wijsheid aan het ontdekken. Hij komt los van wat anderen allemaal vinden of menen op te dringen of als waarheid menen te beschouwen. Hij gaat zijn eigen waarheid vinden, niet om de ander te overrulen met zijn mening, wel om in zijn eigen wijze kracht te staan. Door de keuze of de visie van de ander veel meer buiten zichzelf te laten, zit hij veel beter in zijn vel en gaat hij nu ook afbouwen met antidepressiva.
Mooie ontwikkelingen bij bovenstaande mensen en ondanks dat er ook nadelige levensgebeurtenissen plaatsvinden, die wij niet kunnen veranderen, proberen we steeds te ondersteunen zodat iemand er minder last van heeft of zodat iemand er anders mee leert omgaan. Het leven is een uitdaging, waar het de kunst is om te leren van ervaringen en de juiste beslissingen te nemen.
Verder willen we nog met u delen…
Wij hebben uitvoeringscontracten voor de gespecialiseerde Jeugdhulp, WMO in Noord- en Midden-Limburg. In Zuid-Limburg loopt de aanbesteding voor de Gespecialiseerde Jeugdhulp nog. Wij kunnen wel al mededelen dat we toegelaten worden als zorgaanbieder.
Wij zijn op verzoek aangesloten bij een werkgroep met betrekking tot kwaliteit van kleinschalige aanbieders in Midden-Limburg samen met Gemeenten. Het wordt als zinvol ervaren om expertise te delen.
Onze website www.eigen-wijsinzorg.nl heeft een eigen-wijze update gekregen.
Ook in 2018 hebben wij het voornemen om Eigen-Wijze en waardevolle bijdragen te blijven leveren – om Eigen Wijs kleur en vorm aan het leven te geven!
Voor deze nieuwsbrief hebben we nog een laatste wens voor jou en je naasten:
Fijne dagen gewenst…Do it….vooral Eigen-Wijs….!

Met vriendelijke groet,
Louise Zeelen

2020-03-30T10:32:05+02:00