Home/Nieuws archief/Appels met peren vergelijken!

Appels met peren vergelijken!

Dat kan wel, maar heeft weinig zin. Een appel is geen peer en zo is dat ook met mensen. De ene persoon is de andere niet. Daarom kijkt Eigen-Wijs in Zorg altijd naar “de eigen wijs”.

Dit wordt gedaan door kleinschalig te werken en de cliënt te betrekken in elke stap die genomen gaat worden. Kleinschalig betekent dat men direct in contact kan treden. Geen grote organisatie met een algemeen telefoonnummer. Laagdrempeligheid is en blijft een speerpunt. Ook tijdens het traject kan men erop vertrouwen dat men goed in contact kan komen, door goede bereikbaarheid per mail of telefoon.

Motivatie, inzet en vertrouwen is de sleutel tot succes. Samen maar zo zelfstandig mogelijk. Dat is waar Eigen-Wijs in Zorg voor staat: samen en zelfstandig. Er wordt met de cliënt gewerkt aan oplossingen van hulpvragen en er wordt vooruit gekeken in plaats van eindeloos achteruit. Waarbij rekening wordt gehouden met het eigen tempo.

Zelfstandigheidstraining

De dienst zelfstandigheidstraining, het aanleren van vaardigheden, wordt nu 1 jaar met veel plezier aangeboden, waarbij ook veel aandacht wordt geschonken aan de transfer van het geleerde in de praktijk.

Het is hartverwarmend om te zien en ook terug te horen dat als gevolg van persoonlijke groei cliënten lekkerder in hun vel zitten en ook makkelijker contact leggen met anderen.

Dat wat je de aandacht geeft groeit!

Vragen over de zelfstandigheidstraining of de diensten casemanagement, (gezins)begeleiding en samenwerking?

Stel ze gerust!

Door | 2018-03-12T16:45:34+01:00 juni 1st, 2011|Nieuws archief|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie