Loading...
Home/Nieuws archief/Autismeweek 2015

Autismeweek 2015

 

 

Autisme… en dan verder

 Autismeweek

Wanneer

In het kader van de Autismeweek 2015 organiseren

Autrinsiek – expertise in autisme en Eigen-Wijs in Zorg

op 30 maart een informatieavond over autisme.

 

Wat

Tijdens deze informatie-avond zal Mw. Birgitta Kox – GZ-Psycholoog en Orthopedagoog-Generalist een lezing geven over hoe autisme te verstaan en de wereld voor mensen met autisme begrijpelijker te maken.

‘Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel’, hét thema van de landelijke campagne tijdens de Autismeweek 2015. Wanneer we autisme beter begrijpen én een daarbij passende benadering in de omgang en communicatie met elkaar bieden kan een sociaal isolement doorbroken of voorkomen worden. En kan het leven voor alle betrokkenen zoveel makkelijker gemaakt worden.

Er is de mogelijkheid na afloop van de lezing vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

 

Voor wie

Deze avond is interessant voor iedereen die meer wil begrijpen van autisme. Mensen met (een vermoeden van) autisme zelf, hun ouders, partner, familie, de mensen uit de buurt en/of een ieder die bij hen betrokken is.

 

Aanmelden

In verband met het te verwachten aantal belangstellenden, willen wij u vragen zich vooraf bij ons aan te melden per email: info@eigen-wijsinzorg.nl

Heeft u specifieke vragen, neem dan contact met ons op via bovengenoemd emailadres.

 

Kosten

Autrinsiek  en Eigen-Wijs in Zorg willen werken met een waardebepaling achteraf, met een minimum van 3 euro. Deelnemers van de informatieavond geven dus wat ze de avond waard vonden.

De deelnamekosten zullen volledig naar het goede doel gaan: Stichting UIT voor AUT.

Stichting UIT voor AUT zet zich belangeloos in voor volwassenen met autisme en een normale of hogere begaafdheid. De stichting organiseert voor en met deze mensen verschillende vrijetijdsactiviteiten, afgestemd op de doelgroep, maar wel midden in de samenleving. Diverse ideeën voor activiteiten zijn al aangedragen. En verschillende activiteiten zijn al georganiseerd, zoals samen uit eten, samen koken en werken in de natuur. Om de veertien dagen (in de even weken) is op de dinsdagavond het AUT café geopend bij Café en Zo in Roermond. Het AUT café is vrij toegankelijk voor volwassenen (vanaf 18 jaar) met autisme en een normale of hogere begaafdheid. Aanmelden is niet nodig. Er zijn altijd twee vrijwilligers van de stichting in het AUT café aanwezig.

 

Datum: 30 maart 2015

Programma:

19:00 – 19:30  Inloop

19:30 – 21:00  Lezing

21:00 – 21:15  Pauze

21:15 – 22:00  Lezing

22:00 – 22:30  Vragenronde, napraten en afsluiting

 

Waar

Locatie: Businesscentrum Leudal, Markt 6, 6088 BP Roggel (met voldoende parkeergelegenheid)

 Samen met autisme 4

 

 

 

Door | 2018-03-27T13:56:12+02:00 maart 2nd, 2015|Nieuws archief|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie