Home/Nieuws archief/Herfsttijd

Herfsttijd

Herfsttijd

Er wordt wel eens gezegd dat de herfst het seizoen is van loslaten. De boom die in vertrouwen zijn bladeren laat vallen, kun je ook zien als metafoor voor wat je los kunt laten in een organisatie.

De transities in het sociale domein houden de gemoederen bezig, brengt onrust met zich mee, het kan ook beangstigen. Voor mensen die hulp nodig hebben en ook voor werkers in het veld.

Het valt me op dat positionering een hot item is. Daar is niks mis mee, mits iedereen maar zuiver blijft, dat is wat ik graag zie. In het belang van diegene die graag hulp wilt, want daar doe je het toch voor. Soms krijg ik ook het idee dat het er steeds meer om gaat hoe organisaties/werkers in het veld kunnen blijven voortbestaan i.p.v. de nadruk leggen op het criterium: hoe kunnen we samen kwalitatief goede zorg en dienstverlening blijven leveren in tijden van veranderingen. Dus van binnenuit een gezonde en kwalitatief goede organisatie neerzetten. Daar staan en gaan wij voor. Ook Eigen-Wijs in Zorg wilt positie innemen maar niet ten koste van alles en alleen als het van binnenuit goed zit en goed voelt. Weten wat we kunnen en waar we goed in zijn. Als kleinschalige organisatie werken we op basis van onze Eigen-wijsheden en staan we voor kwaliteit, betrokkenheid en passie. Vanuit het besef dat we niet alles zelf hoeven doen en buiten ons meerwaardes te vinden zijn, zoeken we lokaal de samenwerking met andere partners en organisaties waar we goede ervaringen mee hebben.

Daarnaast zijn we druk bezig met de HKZ-kwalificatie. Niet zozeer om straks hoogmoedig te roepen: hoera we hebben een keurmerk, want in feite zegt dat nog niet alles, maar omdat we het nut in zien van een kwaliteitssysteem waarbij onze eigen-wijsheden behouden kunnen blijven. We zullen hierin ook steeds concreter worden naar buiten toe; wat levert dat nu op.

Wij laten onrust los, we hebben, als groeiende organisatie, alle vertrouwen in onze drive:

Goede, kwalitatieve hulpverlening geven, waar we ons zoveel als mogelijk overbodig maken zodat aan de waardigheid van ieder mens recht wordt gedaan.

We wensen jullie fijne herfstdagen!

Met vriendelijke groet, Louise Zeelen

Door | 2018-03-12T16:45:46+01:00 oktober 16th, 2013|Nieuws archief|0 Reacties

About the Author: