Home/Nieuws archief/Eigen- Wijze ontwikkelingen – Maart 2018

Eigen- Wijze ontwikkelingen – Maart 2018

Het is weer lente. Het voorjaar dient zich aan. De vogels fluiten, de eerste vlinders zijn gesignaleerd. Geleidelijk komt alles weer tot bloei. Er ontstaan weer allerlei initiatieven en er hebben afgelopen periode weer mooie eigen-wijze ontwikkelingen plaats gevonden die wij graag met u delen:

– Een strevende jongeman met autisme heeft in 1 keer zijn rijbewijs gehaald.

– Een jongedame met autisme die erg begaan is met anderen – gaat als mantelzorger haar oma ondersteunen.

– Een jonge heer is een vriendschap aan het opbouwen – nadat er via de site www.horstaandemaasvoorelkaar.nl een match bleek te zijn.

– Ouders die, ondanks de energie die het henzelf vraagt, consequent blijven om zo hun peuter vaardigheden te leren waar hij, en zij, later profijt van zal hebben.

– Een jongeman kan binnen een jaar tijd zelfstandig met OV naar de andere kant van het land reizen omdat hij naar zichzelf durft te kijken en hieruit kan herleiden wat hij nodig heeft.
– Een bijzondere jongeman heeft afgelopen halfjaar geleerd dat hij naar zichzelf kan en mag kijken om van hieruit te ontdekken wat hij nodig heeft. Waar nodig komt hij nu met gerichte vragen – in zijn eigen tempo.
– Een jongeman met een licht verstandelijke beperking heeft afgelopen paar maanden geleerd dat hij op stap kan met vrienden, zonder dat hij hierbij zijn persoonlijke grenzen overschrijdt.
– Een jongeman die afgelopen tijd niet lekker in zijn vel heeft gezeten heeft zichzelf toch weten te motiveren om de draad weer op te pakken.

– Een jongeman heeft een nieuwe hobby gevonden en kan hierbij meteen zijn eigen grenzen aan geven.

– Door goede samenwerking op scholen maken diverse jongeren goede ontwikkelingen door.

Het is tof om te zien hoe mensen beter in hun vel zitten, groeien en hun talenten ontdekken mede door goede kleinschalige hulpverlening te bieden en zinvolle dingen te doen.

Verder nieuws:

Administratief medewerker van Eigen-Wijs in Zorg, Frank, is als bestuurslid Stichting Uit voor AUT gaan ondersteunen (meer info: www.uitvooraut.nl).

Autismeweek 2018.

Wij geven hier ieder jaar op eigen-wijze graag aandacht aan en zijn blij met de activiteiten die door heel het land zijn bedacht om aandacht te vragen voor autisme. Wij sluiten aan bij een mooie activiteit en lezing op woensdag 4 april 2018 van 19.30 uur tot 21.30 uur in Zalencentrum ‘De Velderie’ te Roermond en zullen onze organisatie daar ook presenteren. Voel jullie welkom.

Voor meer informatie: https://autismeweek.nl/evenement/ontmoetingen-in-de-wereld-van-autisme-zeg-wat-je-bedoelt-ik-bedoel-wat-ik-zeg

Als we je ergens mee kunnen helpen – laat het ons weten. We helpen je graag verder, op naar nog meer eigen-wijsheid!

 

Wij wensen je alvast Eigen-Wijze paasdagen.

 

Door | 2018-03-27T22:52:42+02:00 maart 27th, 2018|Nieuws archief|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie