Home/Nieuws archief/Ontwikkelingen en Samen met autisme

Ontwikkelingen en Samen met autisme

Het is inmiddels volop voorjaar en alles is in ontwikkeling. Ook bij Eigen-Wijs in Zorg hebben we niet stil gezeten…

Blij verwelkomen we Dave Geelen om ons team te versterken. Dave is 30 jaar en past met zijn ervaring in de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg heel goed binnen onze organisatie. Dave is een positief ingestelde en sympathieke jongeman met een rustige uitstraling. In zijn vrije tijd geeft hij judo-lessen aan kinderen met een beperking. Dave gaat zich binnen Eigen-Wijs in Zorg richten op ambulante begeleiding.

Eind 2013 hebben wij, Eigen-Wijs in Zorg en Birgitta Kox, GZ-Psycholoog/klinisch pedagoog en specialist op het gebied van autisme, besloten de handen in elkaar te slaan. We vormen een mooie en eigenwijze combinatie die aandacht wil hebben voor mensen met autisme.
We oriënteren ons op de mogelijkheden tot het vormgeven van ‘Samen met autisme’, een expertise op het gebied van begeleiding en behandeling voor personen met een autismespectrumstoornis en hun naasten. Vanuit een intentie tot samenwerking willen we komen tot een bundeling van kennis en ervaring. Op dit moment worden de plannen in de steigers gezet. Dit doen we op een enthousiaste manier, om te ontdekken wat we samen kunnen betekenen voor mensen met autisme.

Waarom, omdat we steeds weer beseffen dat er een enorme behoefte is aan specialistische deskundigheid, ondersteuning en begeleiding voor mensen met autisme en hun naasten.
We willen de weg openen naar passende behandeling en nauw aansluitende begeleiding en onderzoeken wat daarin nu al mogelijk is.
Er is nog een hele weg te gaan, maar we zullen Eigen-Wijs, vernieuwend en kleinschalig beginnen.

Heeft u nu al vragen en wilt u weten wat wij hierin nu al kunnen betekenen? Laat het gerust weten!

Met vriendelijke groet,

Louise Zeelen

Door | 2018-03-12T16:45:51+01:00 mei 12th, 2014|Nieuws archief|0 Reacties

About the Author: